Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Eğitim Fakültesi
Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi

Patentle Türkiye 3. üniversiteler Patent Yarışmasında Öğretim Görevlisi Ercan Çağlar 7. Olarak Görkemli Bir Başarıya İmza Attı

Patentle Türkiye 3. üniversiteler Patent Yarışmasında Öğretim Görevlisi Ercan Çağlar 7. Olarak Görkemli Bir Başarıya İmza Attı Patentle Türkiye 3. üniversiteler Patent Yarışmasında 'nda Öğretim Görevlisi Ercan Çağlar, tez danışmanı Prof. Dr. İhsan Yılmaz ile Doktora tez çalışmasından ürettiği Kuantum Anahtar dağıtımı ile ilgili patenti sayesinde Türkiye 7.'si olarak büyük bir başarı elde etti.

 

Patentle Türkiye 3. üniversiteler Patent Yarışmasında Öğretim Görevlisi Ercan Çağlar 7. Olarak Görkemli Bir Başarıya İmza Attı

Patentle Türkiye 3. üniversiteler Patent Yarışmasında 'nda Öğretim Görevlisi Ercan Çağlar, tez danışmanı Prof. Dr. İhsan Yılmaz ile Doktora tez çalışmasından ürettiği Kuantum Anahtar dağıtımı ile ilgili patenti sayesinde Türkiye 7.'si olarak büyük bir başarı elde etti.

Türkiye'nin en prestijli ve rekabetçi etkinliklerinden biri olan Patentle Türkiye 3. üniversiteler Patent Yarışmasında 'nda bu yıl da ülkenin dört bir yanından değerli akademisyenler yarıştı. Yarışmada dereceye giren projeler hem Türkiye hem de dünya çapında büyük ilgi gördü.

Öğretim Görevlisi Ercan Çağlar, yarışmada Türkiye 7.'si olarak büyük bir başarıya imza attı. Kendi alanında uzman olan Çağlar, inovatif fikirleri ve sıra dışı düşünme yeteneği sayesinde jüri üyelerinin dikkatini çekmeyi başardı. Çağlar'ın projeleri, bilim ve teknoloji alanında Türkiye'nin gelişimine katkıda bulunması bekleniyor.

Ercan Çağlar, aldığı bu ödülün kendisi, danışmanı Prof. Dr. İhsan YIMAZ ve çalışma arkadaşları için büyük bir motivasyon kaynağı olduğunu ifade etti. Başarılı akademisyen, yarışmada elde ettiği bu başarıyı, bilim ve teknoloji alanında çalışmalarına hız kesmeden devam etme azmini artırarak değerlendireceğini belirtti.

Yarışmada dereceye giren diğer projeler de büyük ilgi gördü. Katılımcılar, teknoloji, sağlık, enerji, çevre ve daha pek çok sektörde çözüm üreten projelerle yarıştı. Türkiye Patent Yarışması, her yıl yenilikçi projelerin öne çıkması ve girişimcilerin desteklenmesi amacıyla düzenleniyor.

Öğretim Görevlisi Ercan Çağlar ve diğer başarılı katılımcıları tebrik eder, gelecek yılın yarışmasında daha fazla yenilikçi fikir ve projelerle buluşmayı dört gözle bekliyoruz.