Öğrencilerimiz TÜBİTAK 2238 Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışmasında

.

TÜBİTAK’ın düzenlemiş olduğu 2238 Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışması’na üniversitemizin Eğitim Fakültesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümünden, Öğr. Gör. Cumali Yaşar’ın yönlendirmesiyle birçok öğrenci katılımı sağlandı.

TÜBİTAK’ın düzenlediği bu yarışmanın amacı ön lisans ve lisans öğrencileri arasında girişimcilik ve yenilikçilik konularına yönelik farkındalığı artırmak ve çeşitli alanlarda yenilikçilik içeren iş fikri olan öğrencilerin, fikirlerini hayata geçirmelerine yönelik uygun ortamı hazırlamak için destek sağlamaktır. Ayrıca öğrencilerden, 4. Sanayi Devrimi kapsamındaki gelişmeler doğrultusunda sanayide dijital dönüşüm ile ilgili konularda katma değeri yüksek projeler üretmeleri beklenmektedir.

2238 Girişimcilik ve Yenilikçilik yarışması; Temel Sektörler, Tekno Girişimcilik ve Sosyal Girişimcilik olmak üzere 3 kategoriden oluşmaktadır. Okulumuz öğrencileri, bu kategorilerden bir tanesine bireysel veya ekip halinde başvurarak katılımı sağlamışlardır. Süreç içerisinde öğrenciler üç aşamada değerlendirileceklerdir. Birinci aşama olan Ön İnceleme aşamasını başarıyla tamamlayan Aslı Özdil, Aybüke Erendor, Murat Coşkun, Hamza Can Yıldırım, Egecan Kaşıkçı, Oğuzhan Göker, Doğukan Dere, Yeter Baysöz, Kader Demirci, Hazal Yalmancan, Yunus Emre Toprak, Burcu Bozdemir, Münevver Erdağ ve Fatih Aydoğan öğrencilerimiz ikinci değerlendirme aşamasına geçmeye hak kazanmışlardır.

Öğrencilerimizi başarılarından dolayı tebrik ediyor, başarılarının diğer proje yarışmalarında da sürmesini temenni ediyoruz.