Matematik Kaygısını Robot Kullanarak Azaltacak Karma Öğretim Modeli Geliştirilecek

.

Bölümümüz öğretim üyesi Doç.Dr. Muzaffer ÖZDEMİR,  Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinin ortak olarak katıldığı, Erasmus Plus Yükseköğretim Projesi Kocaeli Üniversitesi koordinatörlüğünde ve ‘Flipped Learning Practices to Release Maths Anxiety with the Use of Robotics’ başlıklı Avrupa Birliği projesinde araştırmacı olarak görev almıştır.

Projenin hedefleri:

a-İlkokul öğretmenliği öğrencilerinin matematik  konusunda farkındalıklarını artırmak

b-Matematikte  karşılaşacak zorlukların ortadan kaldırılmasına katkıda bulunmak

c-Matematikte  öğrenme süreçlerini hızlandırmak için kullanılabilecek yenilikçi öğretim etkinliklerini geliştirmek

d-Yüksek lisans öğrencilerinin matematik öğretim etkinliklerinde daha yenilikçi yöntemler kullanmaya yönlendirmek

İki yıl sürecek olan proje, Proje Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde Prof. Dr. Hasan Arslan’ın koordinatörlüğünde; Prof. Dr. Mehmet Kaan Demir, Doç.Dr. Muzaffer Özdemir ve Dr. Öğr. Üyesi Yasemin Abalı Öztürk tarafından yürütülecektir.